Noc vědců 2024

3. 10. 2024

Noc vědců 2024

Mezinárodní akce Noc vědců připadla letos na pátek 27. září. Její součástí byli letos také naši žáci z II. stupně. Evropským tématem byly Proměny a naše škola využila propojení s celoročním projektem Cesta kolem světa a proměnila se v zeměkouli, kterou během večera žáci procestovali.

 

 

Na začátku obdržel každý účastník cestovní pas a dopravní prostředek, kterým se vydá na cestu, takže nám vznikly posádky horkovzdušného balónu, vzducholodi, parníku nebo rikši. Každá posádka dostala pas a mohla vyrazit. Během večera navštívili cestovatelé USA, Brazílii, Francouzskou Guineu, Island, Polsko, Egypt, Madagaskar, Čínu nebo Japonsko. Celé putování zakončili v australském přístavu, kde žádali o víza. Po splnění úkolů už následovala hromadná šifra, kterou vyluštilo všech 9 posádek a cestovatelé si mohli dopřát zaslouženou odměnu.

Celá akce se nesla ve velmi přátelském duchu, vzájemné spolupráci a poznávání nových spolužáků. Kdo s cestovateli ten večer nebyl, přišel o hodně. Tak co, přidáte se příští rok?

Mgr. Lucie Siudová



blok